Skip to content

Betere SEO voor jouw blog

Heb je een blog, maar ben je nog niet zo bekend met SEO en wil je toch wat meer nieuwe lezers via Google? Ik schreef afgelopen vrijdag over SEO op de lifestyle blog Blogofys.nl. De blog is gericht op bloggers zonder al te veel online marketing ervaring. Ik ga er wel vanuit dat de volgende randvoorwaarden van je blog in orde zijn:

  • Je hebt een eigen domeinnaam op een normale extensie (.nl, .com, .be, etc). Blogs die draaien op andere domeinen zoals blogloving en wordpress zijn door lezers, maar vooral door Google moeilijk serieus te nemen. Het is bijna onmogelijk om goede posities in Google te claimen met zo’n website. Jouw bloed, zweet en tranen dragen vooral bij aan de autoriteit van het hoofddomein waar je website op draait.
  • De hosting van je website is op orde. Je laadtijden zijn te pruimen en je blog valt niet te veel (liever gewoon nooit) uit de lucht.
  • Het belangrijkste? Je bent al bezig met bloggen. Content (tekst) is heel belangrijk voor SEO en een blog draait om content. Als je nog niet begonnen bent met bloggen heeft het weinig zin om strategieën te bedenken waarmee de lezers binnenstromen. Oftewel: Stop met fantaseren en start met bloggen.

Overigens hoeft een domein inclusief hosting niet duur te zijn. Voor zo’n 20 á 30 euro per jaar heb je al een domeinnaam inclusief fatsoenlijke hosting waar een blog goed en snel op kan draaien.

Benieuwd naar mijn tekst over SEO voor blogs? Lees hier mijn Gastblog op Blog of Ys. In het artikel geef ik 7 tips waar je als blogger zonder enige kennis van SEO of online marketing direct mee aan de slag kan en misschien wel moet.

Gepubliceerd inSEO

Reageer als eerste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *